時代は徐々に変わる
この本は「レストラン」はフランス革命を契機に爆発的に増え、それまでとは違う新しい料理を出していた。と言う定説を覆し、18世紀から徐々に増えそこで出された料理はすでに新しかったっと主張する。その話は建築家ルドゥーの登場と重なる。彼もルイ16世のお抱え建築家だったが、すでにこっそりと斬新なドローインを18世紀の半ばには描いていた。時代の変わり目は突然は来ないと言うことだろう。This book argues that the number of “restaurants” exploded after the French Revolution and served new and different cuisine. It argues that the number of restaurants gradually increased from the 18th century and that the food served there was already unique. This story coincides with the appearance of the architect Ledoux. He, too, was an architect to Louis XVI, but he was already secretly drawing innovative designs by the middle of the 18th century. It seems that the turn of the times does not come suddenly.
You must be logged in to post a comment.